Wat is detox?
 

Letterlijk betekent detox ontgiften, het verwijderen van (opgehoopte) gifstoffen uit het lichaam. We worden in ons dagelijks leven veel blootgesteld aan gifstoffen, waar we soms geen idee van hebben. Gifstoffen uit voeding, verzorgingsproducten en onze leefomgeving (roken, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, etc). Als deze stoffen niet goed afgevoerd worden door de uitscheidingsorganen kan dit verschillende klachten geven. Zoals: vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn, menstruatieklachten, hoge bloeddruk, chronische verkoudheid, prikkelbaarheid, overgewicht, etc. Daarom is het goed het lichaam een handje te helpen door het een bepaalde periode minder gifstoffen aan te bieden.

Detoxen is iets anders dan een dieet volgen, het is niet de bedoeling calorieën te tellen, of afgemeten porties te gaan eten. Het gaat om het bewust met voeding om gaan en luisteren naar het lichaam. Daarvoor is het noodzakelijk tijdelijk bepaalde voeding te schrappen die het lichaam te veel belast. 

Het is belangrijk onder begeleiding te detoxen om het lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden, te ondersteunen en te helpen na de detox gezond te gaan eten. Deze ondersteuning kan per persoon verschillen en wordt per individu bekeken. Er zijn verschillende vormen van begeleiding mogelijk van een intake-gesprek tot keuken- en koel-kastanalyse, van een shopsessie/supermarktsafari tot een paar uur samen koken om kennis te maken met de “nieuwe” voeding.

Bent u op zoek naar een detoxcoach? Mail of bel voor meer informatie.